LASSÚ FELSZIVÓDÁSÚ FEHÉRJÉK
- Kasein
- Egg Protein
Kasein
A kazein az egyik legrégebbről ismert és használt fehérje. Csakúgy, mint a tejsavó fehérjét a kazeint is a tejből nyerik. A kazeinnek számos előnye van a többi fehérjével szemben. Elfogyasztása után sokáig folyamatosan és egyenletes sebességgel adagolja a véráramba az aminosavakat és a peptideket. Kiemelkedően magas a glutamin tartalma (20,5%), mi több, peptin formában, melynek köszönhetően az intenzív edzés során segít megőrizni a már megszerzett izomzatot, megakadályozva annak leépülését.
Nagyon magas a tyrosin tartalma, így „serkenti” az idegek működését, fenntartva az edzés lendületét.
Legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a kazein lassabban emésztődik, mint más fehérjék, ezáltal sokkal egyenletesebb az izmok aminosavakkal való ellátása.
Alacsony glikémiás indexének köszönhetően elfogyasztása után nem szökik fel hirtelen a vércukorszint, hanem egyenletesen és csak mérsékelten emelkedik. A megemelkedett vércukorszint hosszú időn át megmarad, ezáltal az éhségérzet hosszú időre megszűnik.
Lassan szívódik fel, és lassabban is ürül ki a szervezetből, mint más fehérjék.
Egg Pro
Több mint harminc éve fogyasztják a sportolók ezt a megbízható, közkedvelt fehérjét. A mai napig a tojásfehérjét tartják az egyik leghatásosabb izomnövekedést segítő fehérje forrásnak.
Az Egg Pro a legkiválóbb tojásfehérjéből készült, mely a rendkívül precíz ultraszűrési és alacsony hőmérsékleten való előállítása során maradéktalanul megőrizte a tojásfehérje makro-komponenseinek a megfelelő arányát.
- Ovalbumin: 57,6%
- Konalbumin: 19,7%
- Ovoglobulin + Ovomukoid: 14,8 %
- Lizozin: 5,1%
A makrokomponenseken kívül az EGG PRO tartalmaz többek között B2 vitamint, kálciumot, magnéziumot, vasat, foszfort és káliumot is.
Az EGG PRO fehérjetartalmának magas élettani értéke van, mivel az emberi szervezet számára szükséges összes aminosavakat tartalmazza.