NÖVÉNYI EREDETŰ FEHÉRJE
A Soy-Pro szójafehérje izolátumot úgy tervezték, hogy hamar beépüljön az izomzatba. Néhány perccel elfogyasztása után a nitrogén elárasztja az izmokat, ellátva azokat az esszenciális aminosavakkal. A Soy Pro szója protein izolátum rendkívül gyorsan felszívódik, így sokkal kevesebb ideig marad a gyomorban, mint más proteinek. A Soy Pro 90%-os szója protein izolátum kiválóan emészthető teljes értékű komplett fehérje, proteintartalma több mint 90%. Mindez köszönhető a modern gyártési folyamatnak, mely során a szójabab fehérjét tartalmazó részét elkülönítik (izolálják), így nyerve a majdnem tiszta proteint.
A szója az elmúlt 30 év során kerül be az étrendkiegészítők közé. Először a szójaprotein durva koncentrátumaként jelent meg (64-60% proteintartalommal), mely nem tartalmazza az alapvető aminosavakat és tele volt nátriummal és szénhidráttal, habár a 90-es évek végétől már kapható igen jó minőségű szója protein koncentrátum 70% fehérjetartalommal. Ugyancsak az elmúlt néhány évben a Protein Technologies cégnek köszönhetően a szója protein előállítása drámaian megváltozott. Ma már a modern technológiával előállított szója proteint szója protein izolátumnak hívják.
Ezt az új, rendkívül magas biológiai értékű proteint azonnal kutatásoknak vetették alá. Tesztelték minőségét, a tej, tojás és marhahús proteinnel szemben. A legmondernebb protein mérő skála (PDCAAs), melyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) fejlesztett ki, a tej és a szójaprotein izolátum egyforma eredményt ért el (1.0), míg a marhafehérje eredménye 0,92 pont volt. Tehát a szója protein izolátum egy nagyon kiemelkedő minőségű, magas aminosav tartalommal és kedvező aminosav eloszlási arányokkal rendelkező proteinforrás. Tudományos kutatások kimutatták, hogy a Soy Pro tartalmazza az összes eszenciális (létfontosságú) aminosavat, és számos aminosav esetében meg is haladja az előírt napi szükségletet.
A Soy Pro szója protein izolátum kiválóan alkalmas szálkásításhoz, valamint kemény edzés mellett az izomtömeg növeléséhez. Sportolókon végzett kutatások bebizonyították, hogy napi 50 gramm szója protein izolátum elfogyasztása 23-36%-kal megnöveli a szervezetben az L-Thyroxin szintet. Az L-Thyroxin a pajzsmirigyben képződik, és növelésével fokozódik a szénhidrátok elégetése és a zsírok lebontása. Ez a tanulmány megállapította, hogy kemény edzés mellett az ilyen mértékű szójafehérje izolátum fogyasztása nem csak az L-Thyroxin szintet növeli, hanem a sovány izomzatot is. Másik nagy előnye a Soy Pro-nak a magas lecitin tartalma. A lecitin fő alkotórésze a kolin és az inozitol, melyek zsírbontó hatású lipotróp anyagok. Megakadályozzák a májban a nagy mennyiségű zsír lerakódását, valamint csökkentik a koleszterin szintet.
A Soy Pro főbb tulajdonságai összefoglalva:
- elősegíti az izomnövekedést (súlyzós edzés mellett)
- segíti a zsírégetést
- gyorsítja az anyagcserét
- erősíti a csontokat
- segít megelőzni a szívbetegségeket
- csökkenti a koleszterin szintet.
A SOY PRO szójafehérje izolátum gondosan válogatott, legjobb minőségű alapanyagból a legmodernebb technológiával előállított több, mint 90% fehérjét tartalmazó készítmény.