SPORT ITALOK

Sportital,Izotóniás ital,energia ital,hipotóniás ital, sokan ugyan azt értik a négy fogalom alatt. Mind egytől-egyik a sportteljesítmény azonnali javulását eredményezik. 

Az energiaitalok olyan folyékony táplálék-kiegészítők melyek szerepe az, hogy megadják azt a plusz hajtóerőt, amire a teremben vagy bárhol máshol szükségünk van. Az energiaitalok alapvetően stimuláns hatású összetevőik révén:

» Fokozzák a fizikai teljesítőképességet 
» Fokozzák a szellemi teljesítőképességet
» Fokozzák a zsírvesztést
» Segíthetnek az étvágy kontrollálásában

 

Az italok kifejlesztésének célja elsősorban az volt, hogy az élsportolók az intenzív edzés során elvesztett folyadék mennyiséget a leghatékonyabb módon tudják pótolni. Nagy megterheléssel járó fizikai igénybevétel esetén a víz önmagában nem elegendő az izzadtsággal elveszett folyadék pótlására. A víz hipotóniás ital, ozmolaritása 280 mosm/l alatti. A vízben nincs elegendő ásványi anyag, így az izzadással elvesztett ásványi sókat pótolni nem tudja, ráadásul vizet von el a szervezettől. Az izotóniás italok neve onnan származik, hogy ásványi anyag összetétele megegyezik az emberi sejtek és vér sóösszetételével. Ozmolaritása 280-320 mosm/l között van. Hipertóniás oldatoknak nevezzük a 320 msom/l feletti ozmolaritású italokat, képviselői az üdítők, kólák és a tejes italok.

 


Nincs listázható termék ebben a kategóriában.