ARGININ

Az arginin egy un. szemi-esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a felnőtt szervezet képes szintetizálni, azonban bizonyos körülmények közt pótlása esszenciálissá válik. Ilyen speciális körülményt jelent a gyermekkor, bizonyos genetikai problémák és fokozott fizikai és/vagy lelki megterhelés, mint például a különféle traumák, fertőzések, égés és az intenzív edzés.Az arginin egy rendkívül sokrétű aminosav mely az izomépítés és zsírégetés gyakorlatilag teljes spektrumát átfogva segítheti az izomépítést, a zsírégetést és általános egészségi állapotunk javítását.

  • Az arginin a nitrogén-monoxid szintézis kiiduló anyaga! A nitrogén-monoxid egy fontos un. vasodilatátor (érfal-tágulat fokozó) hatású anyag, melynek nyomán a kitágult érfalakon belül nagyobb volumenű véráramlás, így oxigén-, tápanyag-, folyadék- és hormon szállítást válik lehetővé. Az eredmény növelt pumpahatás, erő- és izomnövekedés, sőt zsírvesztés. Az arginin kiegészítés segíti a megfelelő izomtónus fenntartását, fokozott erezettség és izomkeménység alakul ki. 
  • Javítja a szexuális teljesítményt! Az arginint orvosi rendelvényre erekciós problémák és nemzőképtelenség kezelésére is alkalmazzák. A férfi ondófolyadék aminosav állományának 80 %-át az arginin adja, esetleges deficienciája nemzőképtelenséget vonhat maga után. Az arginin a szexiuális teljesítőképességet is jótékonyan támogatja. A hímvessző erekciójáért a nitrogén-monoxid felel, így az arginin a nitrogén-monoxid termelés fokozása révén növeli a nemi szervek vérellátását, javítja az erekciót, a szexuális állóképességet és teljesítményt. A kapcsolódó kutatások szerint 6-8 gramm arginin aktus előtt 30-60 perccel történő elfogyasztása fokozza az erekciót és növeli a szexuális teljesítőképességet.
  • Késlelteti az öregedést! A kor előrehaladtával a szervezet arginin termelése csökken, melyet a szakemberek számos degenerációs betegség kialakulásával hoztak összefüggésbe, különösen fontos szerepet tulajdonítva ezen aminosavnak az egészség megőrzésében (beleértve a szexuális egészséget is).
  • Javítja a szellemi frissességet! Az arginin javítja az agy vérellátását, a kapcsolódó kutatások szerint támogatja a hosszútávú memóriát és segít megelőzni az öregedéssel járó memória vesztést.
  • Segíti a szervezet méregtelenítését! Magas fehérjetartalmú diétán élők számára pedig nem elhanyagolható, hogy az un. urea ciklus közbenső eleme. E méregtelenítő folyamatban alakítja át szervezetünk a toxikus ammoniát, a vese által üríthető ureává, vagy karbamiddá.
  • Fokozza a növekedési hormon szintet! Nagy dózisban adagolva az arginin elnyomja az un. GHIH-t (growth hormon inhibiting hormon) azaz növekedési hormon elválasztását gátló hormont, így fokozva a növekedési hormon szintézist. Lizinnel és/vagy ornithinnel kombinálva a növekedési hormon termelés serkentő hatás erőteljesebb.
  • Az arginin a kreatinszintézis élő anyaga! Az arginin ennek nyomán részt vesz az energiatermelés és raktározás folyamatában. 
  • Támogatja az immunrendszert! Az arginin egy speciális immunitás-szabályozó tetrapeptid a tuftsin prekurzora, így támogatja az immunrendszert, mely hatása különösen B-vitaminokkal és EPA-val illetve DHA-val, azaz omega-3 zsírsavakkal kiegészítve erőteljes.
  • Fokozza a zsírégetést! Az arginin, különösen tiaminnal, koffeinnel és citromsavval kombinálva fokozza a zsírbontást és a zsírégetést. Az American Journal of Physiology, Endocrinology and Metabolism című szaklapban megjelent publikáció adatai szerint 8,3 gramm L-arginin kiegészítés mellett 21 napon keresztül, átlagosan közel kétszer akkora derékkorfogat csökkenést mértek, mint a placebót fogyasztó alanyok körében. Emellett az L-arginin kiegészítés mellett a testtömeg csökkenés 100 %-a a testzsír csökkenésnek volt betudható, míg a placebót fogyasztó csoportban a testtömeg csökkenés közel fele a tiszta izomtömeg csökkenésből fakadt.

6PAK AAKG 120 tabl.

6PAK AAKG 120 tabl.

6PAK Nutrition AAKG . Étrend-kiegészítő tabletta formájában, amely AAKG-t , azaz L-arginin-alfa-keto..

5 500,00Ft

6PAK AAKG 240g

6PAK AAKG 240g

AAKG - mi van ezen a rövidítés alatt? Az AAKG L-arginin-alfa-ketoglutarát , amely nem más, mint a..

4 990,00Ft 6 900,00Ft

6Pak Citrulline 200gr.

6Pak Citrulline 200gr.

 A Citrullin Malat teljesítményfokozásra alkalmas L citrullin aminosav malátsavval létesített k..

3 990,00Ft 5 900,00Ft

MEX Flex Wheeler's Nitro Pro 180tabl.

MEX Flex Wheeler's Nitro Pro 180tabl.

MEX Flex Wheeler’s Nitro Pro   MEX Flex Wheeler’s Nitro Pro egy professzionális nitrogén gyor..

8 990,00Ft

Trec AAKG Mega Hardcore 120 kaps.

Trec AAKG Mega Hardcore 120 kaps.

AAKG MEGA  HARDCORE. AAKG ÉS CITRULIN MALÁT KOMPLEX. Az AAKG MEGA HARDCORE alfa-ketoglutarát L-..

4 990,00Ft

Tételek: 1 - 5 / 5 (1 oldal)