• 6Pak  Magnézium + B6-vitamin - 90 kap.


A 6PAK Nutrition Magnézium + B6-vitamin a magnézium négyféle kombinációja, B6-vitamin hozzáadásával. Minden fizikailag aktív ember számára szükséges termék. A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Magnézium, ami nagyon fontos ásványi komponens

A magnézium a kálium után a második legnagyobb mennyiségben előforduló intracelluláris kation. Fontos fiziológiai szerepet játszik a szervezetben, mint enzimes kofaktor több mint 600 biokémiai reakcióban (Pouteau et al., 2018).

Magnézium és energia

Ennek az összefüggésnek a magyarázata különböző tudományos publikációkban található, például egy 2020-as cikkben, amely a Nutrients-ben jelent meg (Tardy et al.). A szerzők szerint szoros kapcsolat van a magnézium és az ATP között – a magnézium domináns szerepet játszik az ATP előállításában és felhasználásában. Minden ATP-molekula magnézium-ionhoz kötődik, létrehozva biológiailag funkcionális formáját: a sejtben az ATP nagy része Mg-ATP komplexek formájában van jelen, amelyeknek megvannak a sajátos feladataik, pl. energiával látják el a sejteket. Az is fontos, hogy a magnézium részt vegyen a kálium és a kalcium aktív szállításában a sejtmembránokon keresztül. Az idegrendszerben a magnézium ezért fontos a neuromuszkuláris koordinációhoz és az optimális idegátvitelhez.

Értékes magnézium

Köztudott, hogy a magnézium segít fenntartani az elektrolit egyensúlyt és a megfelelő izomműködést. De ez a fontos elem hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál energia-anyagcsere fenntartásához. Az idegrendszerre is hatással van – segíti annak megfelelő működését és a megfelelő pszichológiai funkciók fenntartását. Ezen túlmenően hozzájárul az egészséges csontok és fogak megőrzéséhez. A fizikailag aktív emberek arra is odafigyelnek, hogy a magnézium segíti a megfelelő fehérjeszintézist.

Értékes B6-vitamin

A B-vitaminok fontosak az emberi szervezet számára. Ha szeretné kiegészíteni a B6-vitamint, érdemes odafigyelni a fontosságára. Amellett, hogy segíti az immun- és idegrendszer működését, hozzájárul a megfelelő energia-anyagcsere fenntartásához, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez is. Emellett a B6-vitamin befolyásolja a megfelelő fehérje- és glikogén-anyagcsere fenntartását és a hormonális aktivitás szabályozását, ezért kiemelt szerepet tölt be a fizikailag aktív embereknél.

Érdemes a magnézium és a B6-vitamin kombinációjához nyúlni!


Bibliográfia:

  1. Rozporządzenie Komisji (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i cizdrowia.
  2. Tardy AL, Pouteau E., Marquez D., Yilmaz C., Scholey A., Vitamins and Minerals for Energy (...): Narrative Review of the Biochemical and Clinical Evidence, Nutrients, 2020, 12(1), 228 .
  3. Pouteau E., Kabir-Ahmadi M., Noah L., Mazur A., ​​Dye L., Hellhammer J., Pickering G., Dubray C., A magnézium és a B6-vitamin felülmúlása önmagában a magnéziummal szemben súlyos stressz esetén egészséges felnőtteknél alacsony magnesemia: randomizált, egyszeresen vak klinikai vizsgálat, PloS One, 2018, 13(12), e0208454.


Magnézium + B6-vitamin

Az étrend-kiegészítő négyféle magnéziumot és B6-vitamint tartalmaz. A magnézium hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál energiatermelő anyagcseréhez; hozzájárul a normál izomműködéshez és a normál fehérjeszintézishez. A B6-vitamin hozzájárul a normál fehérje- és glikogénszintézishez, valamint hozzájárul a normál energiatermelő anyagcseréhez nagy intenzitású edzések során.

Javasolt használat

Naponta egyszer 2 kapszulát kell bevenni anélkül, hogy összeropogtatná, és elegendő mennyiségű folyadékkal, lehetőleg étkezés közben.

Figyelmeztetések

Ne használja, ha allergiás valamelyik kiegészítő vegyületre. Ne használja gyermekek, terhesség és szoptatás alatt. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Az étrend-kiegészítőket nem szabad a változatos és kiegyensúlyozott étrend helyettesítésére használni. A kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód javasolt.

Tárolás

Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Száraz és hűvös helyen tárolandó. Védje a közvetlen napfénytől. Felbontás után 3 hónapon belül fogyasztandó.

Magnézium + B6-vitamin - 90 kap.

Adag:2 kap.
Ilość porcji w opakowaniu:45
Opakowanie:90 kap.
Nettó tömeg:64,80 g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa
 na 2 kap.% RWS*
Magnez375 mg100%
Witamina B61,4 mg100%

*RWS – Referencia beviteli érték.

Składniki: 81 % kompleks czterech magnezu (tlenek magnezu; sole magnezowe kwasu cytrynowego; mleczan magnezu; węglan magnezu), otoczka kapsułki [substancja glazurująca (hidroksipropilometiloceluloza) w tłuszczowych); 0,1 % witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny).

Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, ryby i orzeszki ziemne .

Magnézium + B6-vitamin - 90 kap.

14,99 PLN

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

6Pak Magnézium + B6-vitamin - 90 kap.

  • 4 500,00Ft
  • 1 990,00Ft


Címkék: CALCIUM, MAGNESIUM